Pisatelj Balzak je dejal, da sama ljubezen dveh partnerjev je nenehna  borba v dominaciji v postelji in izven nje. in dokler eden ne dominira in drugi popusti …se ne bosta obdržala.

Z njim se strinjam.Vedno je prisotna dominanca, v najvišem in najnižjem intelektualnem smislu.

Enakopravnost enostavno ni možna in ni obstojna in vsaka dominacija je sado-mazo, ker pač nekdo prevlada in drugi v tem mora uživati, da se veza obdrži. To je lahko v taki tanki obleki, da podzavest ne prizna. To se dogaja tudi med prijateljevanjem.

Seveda to tudi niha, da dominanten v določeni obliki tudi prepusti drugemu dominiranje in se sam prepusti v mazo…

V politiki je to očitno v masah, ki se pustijo dominantom izkoriščat, maltretirat in so obenem mazo predani …tudi po dominantovi smrti.

Ja, ni težko nastopit sado dominantno, ker je ego večine raje v mazo poziciji, ki je manj zahtevna v odgovornosti in ni potrebno jajc.Tukaj dominira čredni nagon.

Se pa te sado-mazo dominance stopnjujejo v psihofizični obliki do neverjetnih skrajnosti …sploh v fizični. Tu se navezujem na moje prejšne prispevke o dveh volkovih v tebi in o nevednih zavednostih.

Če se partnerjema to stanje izmenjuje …ostane tanka črta dominiranja skoraj neopazna …in tak odnos se dolgo obdrži.

Kot se tudi, če je ena oseba skrajno nagnjena dominantnem sadizmu in druga skrajno nasprotno. Vsi poznamo tak primer, ko je v zakonu eden nenehno poniževan, ter maltretiran pa nikoli ne naredi koraka v spremembo…

…o tem mnenju ugovora ne dovolim! )

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !