Na Kubi so krdeli psov, ki hodijo od hiše do hiše in ljudje jim mečejo kuhinjske ostanke kar čez okno, ker komunale in smetišnih kant itak nasploh nimajo (1999 leta ).
Ti psi zvečine sploh ne poznajo mesa, kot tudi sami Kubanci redko kateri doseže ta privilegij, sigurno ga pa nima na odmet.
Kako pa potem preŽivijo, če nimajo temu prilagojen prebavni trakt  in jim je meso dano po naravi???
No tukaj pa se razblinijo enih trditve, da človek celo mora jesti meso.
Te pse sem  opazoval mesec dni začasa bivanja tam.Nihče se za njih ne zanima in tudi jih ne maltretira, kot tudi ne cepi, kot je navada in zakon pri nas? Pa vedite, da so tam hude vročine, ki so pogojni akterji za steklino …pa je ni??
Ti psi pijejo pol slano vodo, ki teče zvečine vodovodov v domovih in  tudi otoki so kr na (ob Cesti ) in ni smradu, ker ni mesnega kuhanja …razen umivanja Kubanci tudi kuhajo v tej vodi ne da bi dosoljevali?
Mil nimajo in cetov, pralnih praškov tudi ne. Torej lahko gredo vsi odtoki na prosto, razen stranišč,  ki so na štrbunk.
Človek bi mislil, da Kubanci ob pomanjkanju mesa zato bolj uživajo zelenjavo in sadje? …naak, tržnice s sadjem so  le v velikih mestih, kot je Havana, v manjših jih sploh ni in tudi redko kdo kaj sploh prideluje ali sadi?
Ti Kubanci so dobesedno lenuhi, ki vse dneve poležavajo na plažah ali pa sedijo v kavarnah ne da bi kaj pili. Jedo zvečine stročnice in riž, kar dobijo v vrečah od države.
Edina vrsta je za sladoled na avtomat, ki ga ima Italijanska mafija, do katere je Casro popustljiv, ker brez njih nebi dobil bitke v Prašičjem zalivu, namreč oni so ga informirali, da je nastavil zasedo in jih zdesetkal …itak so napadli zvečina izgnani Kubanci izdajalci, ki jih je Ameriška vojska posebej za to invazijo izurila.Ta sladoled po dolgem čakanju dobijo in se z njim zopet postavijo v vrsto, ki je kot jara kača. S časom in delom sploh niso obremenjeni in oboje pri njih dobesedno stoji.

No, ti psi so suhi in zviti, da nenehno sami sebi gledajo v rit od samega stradanja. Sem enemu shiranemu mladičku kupil hodock s hrenovko ( Italijanski kiosk) in mu ga dal. Norel je in vsem ( tudi meni) grozil ), da nas bo raztrgal, če mu vzamemo. S kolegom sva druge pse naganjala stran, da je lahko dobesedno pogoltnil z nenehnim režanjem na vse, ta priboljšek. Žalosten je bil pogled na to sestradano goltanje v strahu, da mu ga bodo drugi odvzeli ob njegovi otroški, še nemoči obrana.
Dve uri kasneje, ko se vračama po isti poti, je ta ubogi kuža ležal ob pločniku mrtev?..
Dobesedno sem ga ubil s tem danem mu prevelikem obrokom, …pa verjamete ali ne?
Kako je lahko dobrota smrtna?
Tudi na Kanarskih otokih so ta krdela samopreživljajočih se psov v  edinem tam kampu, na Tenerifih, sem jih nenehno 4 mesece hranil z ostanki iz menze in tudi kaj dokupil, ter skuhal. Če ne veste se Kanarski otoki imenujejo po psih in ne ptičih, kot se je meni sprva zdelo. Tudi trajekt imajo zastonj, kao simbolika naveze…
Ne vem, če sem že kje omenil, da so v firmi imali dva psa ovčjaka za nočne obhodnje in jih hranili samo z makaroni in žkumanimi žganci, ter skupa dano… 6 let, ko jih odstranijo zaradi starosti.

Ta dva  garant nikoli nista videla mesa? Niti briketov, konzerv. …samo makaroni in žganci??

Če kdo ne verjame mu dam na sms naslov firme in ime človeka, ki bo to potrdil, ker jih je imel na oskrbi in se je skregal z odgovornimi, ker je sta bila psa, kot delavca firme …in bi morala imeti tudi bloke za malico…oziroma saj odpadke iz menze, ki jo je  firma imela svojo in so šefi vse redno pobirali in odnašali domov za svoje domače lovske pse… Svinjarije so tudi na tem najnižjem nivoju.

Ta človek je po tem  demokratičnem brezupnem poizkusu za pse …tudi izgubil to službo?

Šefi jedo meso, tem psom so ga pa odrekali …?
Zato pa izpodbijam vse trditve, da je meso nujna potreba za preživetje človeka ali tudi živali, če niso striktne zveri, ki jim je pisan tudi lov nanje in si ga tako zaslužijo, ker tudi delajo naravno selekcijo, kar za človeka nebi mogli reči…
…sicer to drži, da je nujna potreba … a le za same lastnike tega odvzetega jim mesa, ki so na krožnikih le zaradi naših gurmanskih -zverinskih apetirov, ki onesnažujejo naše telo, dušo in meglijo razum … z njihovo nasilno odvzeto življensko pravicoz našo nasilno logiko zagovora tega početja, ki nas tudi moralno  dela oporečne …ahumane…

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !