Naj bi se davčilo po moči onenaževanja  avtomobila?

No ja normalno, z več konji več svinjarije, le pamet mi neha delati, ko je za hibridni in celo električni avto predlagan isti davek, kot za bencinski?

Takih pa še v Butalah ni, sploh, če vemo, da v Evropi ni davka na te avte, da bi se ja dvignila zavest že zaradi materijalnega prihranka, kar bi pa vse pridoneslo k ekologiji, oziroma čistejšem zraku in zmanšalo segrevanju ozračja. Tudi do sedaj nisi imel nikjer popusta za ta hraber in drag ekološki odnos.

Če si bi res prizadevali zaradi prevelikega prometa je to bolj vezano na porabo denarja za državo, kot pobiranje na tak račun ( ekološki davek) samo neko vsoto, kot božji žegen nafehtano brez haska za dejanski problem.

Tudi električne veternice ne dovolijo, ker baje trpijo ptice, ki jih italijani tako radi jedo??


- Prvo kot prvo … na vseh regunalnih in lokalnih cestah takoj ob na obeh strani delati meterski pas za pešce, kolesarje ter mopede. To je prvi največji korak, ki ga v normalnih državah že imajo in največ doprinese k varnosti, kot tudi ekologiji, pa ni važno kolk stane.

- Nato vsa onesnaževalna prevozna sredstva ven iz prometa, kot tudi z zakonom določit, da ti mali službeni Pick api in kombiji postanejo  manj izpušnih škodljivosti, se pravi na elektriko ali na hibridni pogon. Samo zakon lahko to izpelje in država naj odpre ugodne kredite za tako nabavo. Tudi te vespe do 50 ccm vse na tako  delovanje, pa četudi fabriko odpret za kar bi tudi Evropa investirala, kot za vse, kar pridonese ekologiji. Pa ne me prepričevat da to ni možno, ker vem da je vse mogoče če je res interes.

Seveda pa za tako izpeljavo zakona rabimo razumnega ekološko usmerjenega DIKTATORJA in ne ta rimski parlament, ki je samo sam sebi zadosten in rad gleda pobijanje mladine  na cesti, kot bi se naslajali v areni gladijatorjev…

Ni daleč od resnice, ker ni nikogar, ki bi dvignil prst navzgor, da ta narod v njihovi areni preživi, sploh še po tej svetovni recesiji…

Je rekel Janša : “Gremo na cesto” …je mislil reči, da smo tako daleč da se moramo že nastavljat za preživetje in on bo pa naš voajer.ZTakaj tega ni rekel leta 2000 ga mi njegove kurbe vprašamo?

Dragi Janša, s tabo se je začelo in konec nam tudi ti namenjaš …je to zgodovinsko naklučje?

Zanimivi so ti stari borci.

Janša bi rad spet sovražnike pregnal in se osvobodil na položaj Cenzorja, Bavčar je naredil materijalni državni udar, Rupla sploh ne moremo isplačati za zasluge,  Kučan še kr strupe spušča med ljudi, kot je značilno za male rdeče mušnice, Bučar bi pa rad saj pred smrt bil pameten, kot da ni bil vseskozi zraven in kot da se je vse mimo njega brez njegove vednosti in prisotnosti dogajalo. Kak absurd sprenevedanja .Ostali pa itak niso omembe vdredni, ker so bili le hemeroidi na riti omenjenih. Sem prehud ….morda za ta trenutek, sem pa se pripravljen javno oprostiti, če se bomo začeli nekam povspenjati po lestvici razuma in odgovornosti, vrednotah in domoljubno resnične zavesti in ne samo materijalnih teženj po dobičku in položaju.

Sedaj imamo  sutiacijo dveh opcij, ki sta  obe totalno zamorile ves narod in porabila ( beri pokradla) vsa sredstva in orodje za predelavo kruha ljudstvu. Četudi kruha ni ga moraš plačevati, ker si se eno obdobje spreobjedal so nam dali lepo vedeti, ko je eden od njih omenil, da so polne smetiščne kante te tako željne in iskane surovine za preživetje ( kruh )

Vse in nas vse so razvrednotili, da od našega ponosa v stari Yugi ni nič v nas ostalo in ne pri naših takratnih sosedih.. Vpijemo da se pogrezamo in se pogrezamo…

Dejte , dejte za denar gre in ne zdravlje, ki pa z bolanimi spet prinese fermacevtom in medicini denar, da se ne sprenevedamo ….JEBE SE NAM ZA VSE ! Vse živalske gripe pa bodo cepiva rešila proračun in razredčila subjekte, ki so odveč…

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !