Pri takih zadevah se poraja občutek, da so naključja vodena ?.. pa ne izhajam samo iz prej napisanega primera čudnih naključi … nesreče so vedno vzrok nekih korenitih sprememb in ne vedno na slabše, celo obratno.Sem lahko štejemo tudi razočaranja v ljubezni, izguba denarja … in vse kar ima podobne bolečine in posledice …v pozitivnem in negativnem smislu.
Glede zlomov in podobnih poškodb,pa že od nekdaj “sumim” da so neke vrste “obsajt” ali pauza, da se izločiš iz prometa ali “sistema” …kdorkoli ga pelje, nas vodi :)
Namreč ravno zlomi so vedno nekih smešnih prispodob, sploh če so se dogajale pod alkoholom, kot primer enega znanca, ki je bil zapit na veselici, ko se je zgodil pretep. Pravi da je nekoga v gužvi na tleh brcnil in ker ga je zabolelo v nogo ( mislil je da ga je ta nazaj udaril v nogo )  …ga je še enkrat močneje … in se je zbudil v bolnici. Namreč brcnil je v stari plug in z hudo poškodbo jezen še enkrat na isto ureznino, da je nogo dobesedno presekal, na kar je omedlel :)
Takih zgodb sem se nasmejal v sobi bolnice, kjer smo bili sami z zlomi, katerih večina so bili, v stari Jugi posledica od poškodb v pijanosti.

Recimo še eno, ki mi še danes ni čisto jasna:)  …Pripoveduje kolesar v pijanem stanju;  …Pelje se krasno, normalno (?) pozno ponoči po prazni cesti ( takrat še ni bilo prometa), ko se nenadoma konča cesta in se zbudi v bolnici z nekaj zlomi … najbolj me nasmeji, ker ima oba očesa obrvana modro, kot bi ga negdo pretepel in ni tipična poškodba za padec s kolesom.Zezali smo ga da se je verjetno zaletel v temo :)   V bolnico mu sestra prinese lepo novico, da je dobil odobren kredit s katerim si je hotel kupiti tudi novega “renerja” na 5 brzin, kar je bilo leta 70′ luksus :)

Slednji je bil maler in je padel z lojtre na pomočnika z višine 4 metrov v neki stari graščini. Sam je imel samo zlom noge, ko je kolega pošteno polomil, ker je imel preko 100′ kg in ubogi pomočnik le 62kg. Oba zadeta, da se podrobnosti nista spomnila :)

Pošteno smo se ves dan smejali na svojih zgodbah in najbolj je trpel mož z zlomljeno vilico, ki mu jo je z velikim kleščam razbil mladenič, ki ga je uvajal v delo. V tovarni usnja Šoštanj ogromne goveje kože strojijo v velikih ŠER-mašinah in jih s kleščami  vlečejo močno nazaj, da jih stroj prehitro ne ustroji. Kože so težke tudi čez 80′kg z lojem in še dlakam obdane in je treba precej prakse ter moči, da jih take sluzave obdržiš z velikimi  kleščami. Mojster je naredil napako, ker mu je stal ob desni strani in tako dobil hud udarec ob zdrku pomočnikovih klešč, ki so mu  zlomila nos in čeljust … ta so dolga pol metra in težka več kot 1kg. Po nesreči je lovil reveža po fabriki da ga ubije, čeprav sedaj prizna da je sam kriv, ko se zadevi z ušesi smeji, kajti z žicami v čeljusti se drugače ne more :) )

Pa povejte še sami katero iz svojega primera!

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !