****

Se vam kaj dogaja v teh dneh, ko nam luna zakriva sonce:) … mene meče v neke filozofske sfere in se moram raspisati, za nekatere negativno. Pravijo, da v tem obdobju res pridejo na plan nove misli, ideje in nasploh se nekaj dogaja v pozitivnem smislu, kar vedno potegne negativno za sabo ali obratno. Opažam na vseh znancih, prijateljih in pri svojih najbljižjih, da smo malo “čudni” najmileje povedano.

Po moje je povezano tudi s horoskopi, datumom  rojstva , da se pri enih še bolj potencira. Ker sem voda in še strupena žuželka, priznam da nekaj v meni rije na plan bolj , kot kadarkoli. Kr pisal in pisal bi aforizme in okrcal ves svet za stanje in sranje, ki nas obdaja … verjamem, da zračni tega sploh ne dožiljajo, ker ti vse jemljejo z optimizmom in so jim čustva, kot vedno mirno morje, kar jim  zavidam, ne bi pa živel z njimi.

Zemeljski po moje norijo od skrbi na nepremičninskih sferah in se jim jača strah, da bo splahnelo z leti nakopičeno :)

Ognjeni bodo ta čas iskoristili za afirmacijo in zavzeli položaje zmedenih.

Ali tudi vam te dni nagaja računalnik in kaj na avtu. Meni je sprva dizel cukal brezveze in kasneje nehal nato pa se ni dala kljuka odpret na vratih. Ker ni bilo mojega mehanika, sem se sam lotil popravila. Vse sem razdrl in sedaj leži na sedežu kup drobiža, ki ne vem kam spada. Sranje na kubik, nikoli nisem s tako nejevoljo popravljal avto, čeprav to redno in vglavnem sam počnem, kot tudi na motorju, katerega ne sme drugi “žokati”, kot tudi mojo drago ne, zato hodi k ginkologinji :)

Nekaj je v luftu, to je garant, kar se tudi na otrocih pozna. Sam se zbudim že četrtič ob 4-5 zjutraj , čeprav sem šel spat šele ob 1 uri zjutraj, Takega primera na sebi ne poznam.Povejte kaj se vam dogaja, tukaj sem vam pa skopiral, kaj pravzaprav pomeni tale luni-sončni mrk…

Mrk je pojav, ki se vedno zgodi na mlaj (Soncev mrk) ali na scipLunin mrk, sta Sonce in Luna postavljena v opozicijo (to je v bistvu scip ali polna Luna, pomeni pa, da sta Sonce in Luna tocno nasproti in v tocno nasprotnih znamenjih), vmes pa se – v navidezno isti liniji – znajde tudi Zemlja – v tem primeru gre za Lunin mrk; Zemlja namrec mece senco na Luno in zato ta ni vec obsijana s Soncem.
Ko gre za Soncev mrk, pa se Luna znajde med Zemljo in Soncem in ga zato prekrije.
Ko gre torej za mlaj ali scip (konjunkcijo ali opozicijo Lune in Sonca), se postavita v vrsto dva planeta oz. dve nebesni telesi, ko pa gre za mrk, pa se morajo “prekriti” trije – kar je seveda zato redkejsi pojav
Nekaterih mrkov tu ne moremo videti, vsi pa delujejo.
(Lunin mrk).

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !