****

Zdaj imam pa dodatno skrb…

…Gledal sem električarje, ki so mi mehamski števec zamenjali z digitalnim.Zdaj me pa skrbi, sploh, ko so mi potrdili.da imam prav.Namreč pred dnevi mi je strela skurila oba računalnika in Siolov modem, ki mi obenem predvaja   programe na TV-eju. Tolk so imeli povsod terenci Siola dela, da  smo bili kr nekaj dni gluho nemi.Ta digitalni  mrk je bil res neprijeten in še bolj  spoznanje da smo prekleti odvisniki od te tehnike.

Sedaj je pa dodan še elektro števec vv omarici in sicer v digitalni izvedbi. ki bo  ob udarcu strele crknil in bomo garant nekaj dni v temi preden pridejo na naš hrib (500m nad. morske višine) in ga zamenjajo.To vedo in vseeno gredo v tak dodaten, nesmiseln  strošek, ki sicer bremeni njih in ne mene, mene samo jezi posledični mrk, ki ne bo tako hitro odpravljen.Stari mehanski še na platine je bil imun na strele, verjamem pa da ni bil tako točen, kot sedaj ta novi digitalni šminker.

Vse je za nekaj dobro in obenem slabo…

Pozabil sem vprašati, če je ta ta-novi vezan na njihov računalnik in ne bo treba več odčitavati, zapisovati in klicati na DES za stanje na števcu.

Morda kdo od vas bralcev tega zapisa na blogu ve kaj več o tem?

Logično bi bilo in čas že tudi.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !