***

Pred tremi leti sem napisal  post s to isto  Evrofobijo.Danes je očitno, da sem imel real-intuicion, če ste brali članek o “okupaciji” Grških otokov (sedaj še v najem za 50let), ki pa niso le gmota ničesar, ker se v  njih nahajajo vsebine, kot recimo ogromne zaloge plina in druge rudnine.

Zanimivo, a ne!

Je to golo naključje ali sistemsko izplanirano plenjenje tujih dobrin?

Seveda ne bodo posododajalci prevzeli te otoke, če se prej ne prilagodijo zakoni v njihovo korist, da jim “domoljubje” ne dela ovir  pri namenu.

Taki posledični prevzemi na račun dolgov držav bodo postala povsod kjer “smo” zabredli v dogove, ki so nam jih predhodno tako ljubeče-dobrohotno v milijardah razdajali: … verjamem z naklepom, ki se bo sedaj nedožno izvajal, kot nujno posledično zlo…

In kdo ima največ koristi od tega?

Tisti taisti, ki so nas že prej stoletja z orožjem, nasilno priključevali v svoj objem iz katerega smo se vedno izvlekli.Tokrat bo težje, ker sami nosimo hudo sebično, pohotno krivdo za posledice naše naivnosti.

Zanimivo, da so tokrat Španija in Italija izpadli, oziroma tudi postali žrtvi kolonije, ki so jih včasih na drugih izvajale.Seveda, takrat zaradi pohlepa in  ravno tako sedaj postali sami žrtvi taistih lasnosti;)

Vedeli so (verjamem) in upam se trditi, da je bil  vsa ta leta, oziroma že prej strateški plan okupacije z valuto, ki bo streljala nedisciplinirane, kot puška in za talce se že tudi ve.

V svojih državah bomo, kot taboriščniki na prisilnem delu, navidez svobodni in brez ograj, očitno pa na kruhu in vodi.

Mori me še samo vprašanje, ki ubja še zadnje upanje, da smo res bili samo naivni; … mar naši politiki res niso imeli pojma v kaj nas peljejo, ti ki sedijo v Bruslju za absurdne vsote, če že ne naši politiki doma, ki preočitno ne delajo za nas in naše dobro.So vsi  ti napori po razvrednotenju človeka in družbe tudi z njihovo zavednostjo ali so samo naivni bedaki, kot mi nemočni povprečneži??

Tudi Nato ima tukaj močno vlogo, je bilo naključje, da smo ga morali sprejeti pred uvedbo evra, kot pogoj?

In način, kako so nas naši politiki prepričevali, kot edina razumna obcija, da se vključimo vanj?

Vse te poteze me spominjajo na Damin gambit pri šahu, ko že sama otvorittev belega pelje gotovo  zmago in črni lahko le sledi in upa na remi?

Vse je farsa in vse gre po točnem principu kapitala, ogromna evro ladja na kateri se sprehajajo biriči z biči, ko v podpalubju vklenjeni naivneži veslajo po morju brezupa …

Zanimivo,  kako in zakaj Švicarji vedno ostanjejo pri svinjarijah postrani in izven dogajanja n obenem vlečejo največje profite na račun prizadetih, kot da vse prvi vedo.Morda je to normalno, če je okupator kapital … in ta je pri njih od nekdaj zaupno doma?!

Preteravam?? Upam da.

 • Share/Bookmark


6 odgovorov v “Evro okupator ?..”

 1.   jin pravi:

  Odgovor je upor na evropski ravni. Že zdavnaj bi se morale države kot so Grčija, Portugalska, Španija, Italija, Slovenija, povezati in celo zagroziti z izstopom iz evra, sploh pa bi morali po vseh Evropi podpirati sile, ki obglavile finančni kapital in politične institucije naredile bolj demokratične, neposredno izvoljene in odgovorne državljanom, ne zakulisnim silam, kakor je temu zdaj.

 2.   enpassant pravi:

  jinn …tako je, vendar ni enostavno, ker smo dolžni pufe in kot taki nimamo nobenega atributa v zagovor.Stiskali in molzni nas bodo do zadnje kapljice cekinov in le naši politiki imajo korist in nalogo kot vazali včasih, ki so pobirali davke.Njim ne bo hudo.So kot kapoti, dokler jim mandat ne poteče …tako daleč pa nočejo razmišljati ali pa so tako narcisoidno domišljavi, da verjamejo v nadaljevanje mandata ne bodo nikoli delili usode bede, ki jo nam namenjajo in načrtujejo… ;)

 3.   Ludvik pravi:

  Otročje in naivno. Kapitalizem kot oblika vladanja s kapitalom je zašel, ni več produktiven in zato se seseda vase. Nove in boljše ureditve (še) ni, socializem (marksizem) ni temeljil na pravih vrednotah in principih zato se je sesedel. Potrebna je revolucija … To kar se dogaja je za peščico dober, za večino slab. Uboga raja nima niti znanja, niti idej, niti moči … nič kar bi uporabili. Čakaj lahko na kapital, ki bo sprožil upor in ta, ki ga bo dal, ta bo odžagal vejo na kateri sedi. A to se ne zgodi in se ne bo. Nosilci kapitala in moći niso niti vizionarji niti misionarji. Jebe se jim. Možna je vojna ali revolucija. Prva varianta je enostavnejša … pa še korist prinaša. spet.

 4.   polonika pravi:

  Lej, če bi tebe kdo prosil, da mu posodiš milijon evrov, bi ga ti posodil. Ko bi ga pa hotel nazaj, bi ti bilo pa najbrž zelo všeč, ko bi človek, kateremu si posodil denar, namesto da bi ti vrnil denar druge hujskal proti tebi.
  In tistega, ki bi imel največ denarja bi označil za zarotnika itd, samo zato, ker je sposoben, discipliniran in pošten?
  Nimajo vsi ljudje razvitih moralnih in etičnih vrednot. To je dejstvo. Dejstvo je tudi, da imajo nekateri kleptomanski gen itd. Ljudje smo na različnih razvojnih stopnjah. Nismo vsi enako razviti. Ne kulturno, ne civilizacijsko, ne moralo, ne etično. Seveda so pa vsi drugi krivi, da je tako.

 5.   enpassant pravi:

  polonika … bi ti vzela milijon,če veš da
  ne zmoreš vrniti? … bolj pokvarjen je tisti, ki ti ga daje, čeprav ve da ne zmoreš vračila, tako dela mafija;)

 6.   Ludvik pravi:

  Nasprotno. Mafija tako ne dela. Mafijska in skorumpirana država, ki jo vodi mafija, ta pa ja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !