***

Pred tednom dni sem bral o tem, o tej osončeni vodi v steklenici in nisem hotel dajati tega smisla  takoj na svoj blog,  dokler sam ne probam okus in podoživljam nek učinek takšne vode…

Tokrat, po tednu dni,  lahko podam svoje izkušnje glede tega čudeža. ..

Vodo sem dajal v tri prozorne steklenice, na sonce  preko celega dneva … na to močno sonce, ki nas objema te dni …  in tudi čez noč do jutra (verjamem da ima tudi noč svojo moč) :)

… Naslednji dan, oziroma jutro,  sem steklenice z vodo  v hladilnik in seveda eno od teh takoj s pitjem izprobal. Glede, da je ta voda prvinsko iz pipe v bloku naselja …   (drugače  sem hodil ponjo do izvira, za samo pitje) … sem takoj začutil drugačen, bolj poln in prijeten okus te osončene vode.

Pil sem jo z otroki, dva do trikrat na dan (otrokom samo enkrat dovolil), ter obenem opazoval počutje in blato pri odvajanju, tudi otrok. Namreč v glavi imamo logiko, da voda na soncu rojeva v njej bakterije … a ne?…  in ni pitna?

… Zanimivo, voda je super in ok, ko drugače sploh ni za piti, ker je kot nekšna mlaka, pretopla. (po mojem, ker so cevi skupaj poločene z vročimi, prevročimi, oziroma se greje na stropu garaž pod blokom).

Včeraj po enem tednu pitja te vode,  prvič (in danes tudi)  zapazim nekaj bistvenega v spremembi pri kolesarjenju, namreč steza v mestu je nenehno navzdol, kot teče reka Paka (v Velenju), dočim pri vožnji nazaj domov se pot rahlo vzpenja in za mene nekoč hudega kroničnega astmatika, z ubogimi že uničenimi bronhiji (tudi od kajenja, včasih) …  je to bil kr napor in sem moral biciklati na najnižji stopnji menjalnika.

… Včeraj, že dopoldne sem zapazil, da neverjetno z lahkoto kolesarim in presenečen uvidim, da v tretji “brzini” prihajam domov, čeprav v vzponu??

Opa, morda imam le kak-tak podarjen dan, sem pomislil, pa vendar v celem letu nisem vozil drugače, kot v prvi brzini in še bil dokaj zadihan ob prispetju domov?

Danes zjutraj veselo zakolesarim v mesto in že takoj zapazim neko pridodano lahkoto v nogah in plučih … dobim nek nov, nepoznan  fazon uživanja v lahkoti vožnje …

Ob vračanj domov sem, kljub prisotni vlagi v zraku (ki mi zna delati probleme z dihanjem) neverjetno  energično sukal kolesa, da so me dekleta okarala (žena in hči), ki so vozila za nama s sinom, ki mi je veselo sledil … češ da sem prehiter in res kar nekajkrat sva ju s sinom morala počakati.

Aleluja! …to je čudež.

Tega nisem nikoli začutil na tak način, oziroma, ne,  že 35 let, odkar sem bil prizadet s to zoperno astmo. Noro …

Pišem vam, ker vam toplo priporočam izvajanje tega čudeža in da kasneje poveste, če se vam tudi kaj od tega dogaja. Namreč eden edincat problem je; … obenem, istočasno sem začel piti še Donat … zaradi maglezija v njem, ki je zelo važen vir energije, sploh v starosti.

… Sedaj lahko izpade, da je ta a priori prispeval k mojem počutju in ne sama voda.

Sicer otroka sedaj pijeta  redno to vodo in na njiju  tudi vidim očitne spremembe …  bolj sta umirjena in energična obenem, ne padata v neke pauza  sfere “kaj naj danes delam”, ki je neka vrsta otroške depresije.

Da preveč ne nakladam, že sam okus vode je fantastičen.

In če to vse drži, je zabavno kako nas imajo za norce …ti ki delajo te flaške, da voda oživi, pa še poceni niso. :)

Kaj vse pa prispeva k počutju pa si preberite na teh dodanih linkih;

http://www.genspot.com/blog-34740/pijmo-osonceno-vodo.aspx

http://www.geatv.si/index.php?page=novice&page_id=1126

Pa na zdravlje!

  • Share/Bookmark


3 odgovorov v “Pijte osončeno vodo…”

  1.   enpassant pravi:

    … pozabil sem se zahvaliti prijatelju, Ludviku … za informacijo tega čudeža. Hvala stari, zdaj vem zakaj si tako polepšano mladostno oddrugačen :)

  2.   Stric Marč pravi:

    Iz vidika uničevanja bakterij z sončno energijo (predvsem UV) je to izpostavljnja vodesoncu koristno. O učinkih na počutje pa je zame novo. Bom tudi sam poskusil.

  3.   enpassant pravi:

    Marč … zanimivo a ne? … kako smo v resnici bedno neuki, pa tolk dohtoratov :) lp ac

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !