***

… PREBERITE SI TA STROKOVNA DOGNANJA IN UKREPAJTE …AL PA NE! :

Verjemimo mladim, raziskovalno usmerjenim Dankam!

Pet učenk 9. razreda ene od danskih šol se je odločilo izpeljati zanimiv eksperiment, fotografije, ki so jih dekleta objavila na spletu, pa so izzvale burno reakcijo raziskovalcev, biologov in strokovnjakov iz Anglije, Nizozemske in Švedske.

Dekleta so v svojem eksperimentu preverjala, kako se obnašajo semena rastlin v dveh ločenih prostorih z identičnim položajem glede na sonce, pri enaki količini vode in na isti temperaturi. V en prostor so nato postavile brezžični usmerjevalnik (router),
ki oddaja približno enako sevanja kot običajen prenosni telefon, v drugem prostoru pa ni bilo nobene elektronske naprave. Po 12 dneh, ko so semena v ‘čisti’ sobi vzklika, semena v ‘onesnaženi’ sobi niso vzklila, nekatere od rastlin pa so celo mutirale ali zgnile.

Mlade raziskovalke so želele s svojo mini raziskavo preveriti, kako mobilni telefoni, ki jih ponoči večinoma puščamo na nočni omarici ob postelji in v bližini glave, vplivajo na naš spanec in koncentracijo. Ker tega niso znale prikazati na ljudeh, so se odločile učinek sevanja preveriti na rastlinah.

Od trenutka, ko so videle rezultat eksperimenta, dekleta pravijo, da telefona ne puščajo več ob postelji. “Zares zaskrbljujoče je, kako negativen vpliv ima sevanje na živa bitja. Ponoči izklopite telefone ali pa jih puščajte v drugem prostoru, računalnik pa obvezno ugašajte,” svetuje mlada raziskovalka Lea Nilsen.
Kaj pa vi, ga boste še tiščali k sebi celo noč?

http://www.dr.dk/Nyheder/Andre_sprog/English/2013/05/17/130946.htm

http://www.interferencetechnology.com/wi-fi-signals-may-stunt-plant-growth-study-suggests/

http://www.consumeraffairs.com/news/danish-experiment-plants-die-when-placed-next-to-wi-fi-routers-121613.html

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2524598/Experiment-finds-plants-die-placed-internet-Wi-Fi-routers.html

  • Share/Bookmark


3 odgovorov v “TELEFONE IMAMO ZA VZGLAVNIKE, KOT TUDI OTROCI ?..”

  1.   enpassant pravi:

    PONOČI VSE IZKLJAPLJATI …SAMO NA KLIK JE PREMALO, ČE SO LUČKE V PRIPRAVLJENOSTI. tOTALNI IZKLOP EDINI GARANTIRA, DA NI NOBENEGA SEVANJA. tUDI tV V FAZI SPANJA SEVA, BAJE LAHKO RT-VEJEVI LOVCI NA NEPRIJAVJENE TV Z NAPRAVO TUDI OB UGAŠENEM TV UGOTOVIJO, ČE GA IMATE…TAKO SEVA TUDI V SPANJU.

  2.   Stric Marč pravi:

    Vpliv elektromagnetnega sevanja na organizme je že dolgo znan., vendar napredek gre svojo pot. Po eni strani ljudje delamo kraval proti sevanju, si kupujemo piramide, kameno strelo ali pa posebna ležišča pretkana z bakreno žico ( po dr. Reichu), po drugi strani pa imamo mobitele povsod, še stacionarci so brezžično povezani, da lahko nosimo slušalko. Rutar nam s signalom prepoji celo stanovanje, brezične naprave brez napajanja in razne računalniške aplikacije brez žice sevajo svoj EM smog. Tudi razne bioresonance, magnetne masaže po tej logiki niso nedolžne. Od telekumunikacij je varen le žični telefon brez prenosne sllušalke in standardna kabelska televizija z žičnim priključkom. Ko je prižgana, seva le v dnevni sobi. Zanimivo bo videti zdravstveno sliko človeštva po desetih letih.

  3.   enpassant pravi:

    …Marč … zanimivo bo koliko bo živel človek, rojen v takem okolju …se pravi od 2000 letnika naprej kot moja otroka?? … sedaj vsi propagandirajo današnje stoletnike, vendar ti so še iz ere romantike in luninih sprehodov, navnih sokov in ni bilo alergikov, depresij … po mojem bo 50 let velika življenska doba z razpadanjem že pri 30-tih ;( lp ac

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !