***

Dežuje.Nimam dežnika, da bi  obiskal bife v mestu in prebral  časopis, ter spil flaško  kisle vode.Trgovine so vse ob nedeljah  zaprte. Žeja me.Grem  v restoran Hotela in vprašam koliko stane 1l mineralne  vode. 5 evrov. Marija … saj to je cena en liter dobrega vina, vi pa imate to gazirano vodo na svojem dvorišču, zakaj tako drago, če je v trgovini le 5o centov liter?

Natakar dvigne ramena.

… Kupim malo flaško 2dcl za 2 evra. Pet jih je liter in pridejo 10 evrov. To je noro. Navadna voda z napumpanim co2? … pol pa kelneru podam računico ;… povprečna plača v Slo je cirka 1000 evrov.Torej  deset krat dražje od trgovine  … imate plačo 10.000 evrov. Ne to pa ne. Ja kako se pa pol to izide … se nas nekaj zezamo naprej na ta račun.

… Baje vlada koregira cene in verjetno tudi zadržuje, da drugje ne moreš kupiti, moraš v mesto, če je nedelja pa sploh ne.

V Hotelih nimajo   trafike ( časopisa nikjer ne ponujajo, tudi ne v bifejih), nimajo optika (glede, da je tolk starcev čudno) je frizerija, oblačila, torbice … vse kar se prodaja je zasoljeno do nebes, tudi kič krama po hodniku … navadni gumijasti cokli 17 evrov … lepše bolj kompaktne sem dobil v mestu za 7 evrov.

Bazeni so pa res nonstop polni, kot tudi restoran za hrano. Imajo obilo obiskov, Hoteli so dejansko polni za ta letni čas, zanimivo, nevem zakaj so v minusu in se je vse to tudi prodajalo?

Seveda teh, ki tukaj kradejo, oziroma masno zaslužijo, da ni profita, sploh ni blizu.

V kompleksu s Hotelom … v parku je nekaj  hiš, lepih, vilastih, ki se razpadajo na oči turistov. Beda, kot je značilno za Slo. Železniška proga je v Radencih, vendar so jo ukunili, kot mi v Velenje-Slovenj gradec. Nekdo pameten ima to moč.Iz Murske sobote moraš z vlaka na avtobus, teh zadnjih deset km. Da bo manj turizma?

Je pa res krasno tukaj in sama hrana vrhunska, kot tudi strežba. Trudijo se, so prijazni in tudi strokovni.

Moti me recimo, da so tukaj ljudje na zdravljenju, oziroma okrevanju po operciji, pa se vseeno bašejo v treh mesnih obrokih s pršutjo, salamami, hrenovkami, in vse kar je možno od mesa. Menijev je najmanj  6-8, tudi ribe. Ruski sistem samo hranjenja.Odlični kuharji!

Neverjetno je, ko se nesrečnik komaj privleče do samopostrežne mize in si za zajtrk obilato naloži, da ne more nest ; …  pečena jajca, salame, hrenovke, slanin, pršut … vmes se še vrnejo po repete in zraven dodajo še nekaj kosov kruha.

Malo jih zanima sadje, večina si nabašejo po tudi po tri  sladice, ki jih je tudi do deset vrst na razpolago.Vrhunske sladice!

Za kosilo je prava bitka nervoze pri mesnih ponudbah in zvečer spet. Zakaj so tako pestre, obilne in škodljive ponudbe za ožilno srčne ljudi s stenti, bay passi, umetnimi sklopkami (po tem vrsnem redu se začneš kvariti) … ne razumem.

Večina so obilato debeli s dodano sladkorno in niti najmanj se ne zadržujejo od mastnih, sladkih, škodljivih obrokov. Po mojem so od tot spet nazaj pri svojem zdravniku.

Lep hotel je ta moj “Izvir” z velikimi hodniki, polnih dogajanj, prijetne sobe z vsem luksusom, dolgi hodniki z  nekaj galerij, usnjenih sof, prostorčkov, kjer lahko šahiraš, kartaš, greš na internet …veliko kotičkov za zasebni  mir, meneralne kopeli, telovadba, kolesarjenje — Se dogaja.

Tiho, prijazno, disciplinirano. Pohvalno!

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !