***

Včasih krompir ostane in sem ga hranim v hladilnik za drugi dan. Praktično, ker sem drugi dan  dodal le sojino omako  in zeleno salato(nikakor paradižnikovo ali paprikino, ker se kopiči seratonin) …

Prehranjevanje postaja prav zopreno, če bereš po spletu kaj vse škodi in kaj ne gre skupaj v želodec. Lahko rečemo “eh” …jebeš natolcevanja o škodljivosti, vendar pa te prej ali slej klafuti dejstvo, da smo resnično Slovenci nadpovprečno bolani v primerjavi z drugimi državami in se obenem prehranjujemo najbolj “čudno”.

Vse dobro v hipu nakopičimo vase, neglede kaj v bistvu ne gre skupaj. Tudi čas prehranjevanja ni biten. Jemo, ko smo lačni in kar imamo radi.

Kako dolgo? … Ne ustavijo nas prvi znaki, da nekaj v želodcu in prebavi ne štima. Tiščanje v želodcu, spanje po kosilu, lenoba po obedu, žeja, prdenje, driska, srbečica, hemeroidi … to nas še ne ustavi, da bi kaj spremenili. Bašemo se z vsem počres in še vsako uro dobrega nekaj žveknemo, a ne?

Telo vse prenese do neke dobe starosti. Nematere prej udari, druge kasneje. Odvisno od bolezni prednikov.

Ja, dedne bolezni!

No, pa poglejmo to dednost, kako jo sami kopiramo s tem priročnim izgovorom.

… Mati je je kuhala čudovito govejo juho, Dunajski s krompirjem, skleda paradižnkove salate, in na koncu štrudl ali potica,  … to vse je jedel tudi oče, ki ga že dolgo ni več?? … je tudi on imel dedno slabo zapisano genetiko? … in sedaj sem jaz na vrsti??  …

… Tu nekaj ne štima, vsi jemo isto z istimi navadami (ded in oče je kadil, jaz sem kadil. Ded je imel infarkt, oče infarkt, jaz infarkt ???

Je poknilo samo zaradi cigaret? Hrana nima nič pri tem?

Primer neskladja za organizem;

… Goveja juha ( vsi strupi ki jih ne odvajamo se nalagajo prvo v debelem črevesu (kolk je raka v SLO), nato v kosteh.

… Je pametno kosti goveda guhati in to uživati, sploh če veškako se hranijo, predvsem  z briketi?) … nato velik krožnik krompirja (seratonin) in pohan dunajski zrezek, zraven pa mešana salata paprika-paradižnik (oba spet polna seratonina).

To je nedeljski meni skoraj v vsaki družini Slovencev.

Krompir in meso, oba zakisata telo in sta težko prebavljiva.Telo, organizem rabi kr nekaj ur, da si ob takem obroku opomore, sploh jetra in ledvice. Škrob krompirja je težko prebavljiv in meso se prebavlja do 48 ur … mi pa si ga za večerjo spet privoščimo?

Meso pride v želodcu na 35-6 stopinj temperature in se takoj začne razkrajati, preden se naša kiselina sploh aktivira. To nas zamori in prisili k ležanju, čemu rečemo počitek, v resnici je pa obolenje, šok telesa in organov, tudi srca. Pacanje vseh organov in kanalov, ki prenašajo hrano v celice. Ko gremo na wc in opravljamo sede se komaj 30-50 iztrebkov izloči, ostalo ostaja v črevesju in kopiči bakterije.

Če bi čepe v naravi opravljali, bi izločili do 90% odpadkov hrane, ker smo pač radi civilizirano  komot, si povzročamo polipe, tumorje in najmanj zapacano črevesje.

Indijska veda o hrani trdi, da ne gre skupaj kuhana in surova hrana? Da bi morali jesti samo sadeže iz svojega okolja in le za čas, ko so, brez shranjevanja in korzerviranja. Absolutno stran pregevano hrano.Skratka trdi njihova filozofija, da nič predelanega, prepariranega, zamrznjenega, pregrevanega in konzerviranega ni  za uživanje. Salato se je samo zase in nikoli zvečer.Siri, jogurti, kruh … če že moraš le zjutraj, sadje le v letnem času ko zoreva. Stran krompir paradižnik, jajčevec, papriko, ker kopiči vate seratonin …

Vse zaužito vpliva na naše počutje, razmišljanje, čustva, odnose in odločitve.

Smo zato tak čuden, zmeden samomorilsko zapit narod?? … Seveda ne bomo priznali nič od tega, ker, če to spemenimo moramo podreti vse, spremeniti miselnost, nagnjenost, zavojenost, pripadnost, pomeni, da bi naš kmet izumrl, vinogradi so odveč, fešte stran, restavracije adijo… vse kar imamo radi in na koncu še, kaj bi potem brez dneva žalosti 1 november?? … ta dan  je ja naša tradicija, da eni zgodaj umremo, da lahko drugi na praznik jočejo za nami in nas zasujejo s rožami, solzami, kar smo bili za časa živih redko ali nič deležni.

Če bi tega dne ne bilo, bi se nekateri sorodniki  sploh ne srečali, a ne?

No, ko vse predelaš je jasno, da je lažje, ceneje, bolj zdravo oboleti in umirati, kajti za to ni potreben napor, kot  v obratno.

Koliko ljudji bi pa ostalo brez dela, če bi se vsi spreminjali v zdravo; … kmetje, zdravniki, farmacevti, Krka, govedo rejenci, industrije za pridelavo mesa, hrane nasploh, konzerv … proizvajalci pesticidov, trgovci,preprodajalci … in nenazadnje grobarji …

No, da ne bo samo moje nakladanje še dodam link, ki vas morda prepriča,

http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=772

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !