***

..to me večkrat kdo vpraša in me zmede, ker brezmesen jedilnik je dolg kot žična ograja, s katero te dni nerviramo Hrvate :)

Recimo kosilo  danes, moj recept za 6-7 oseb;

Bio polnozrnate makarone 5oo dkg (1,28 eu )kuhanih v slani vodi z dodano  glavco čebule in koščki ingverja.

Med kuho (9 minut) makaronov odprem dve konzervi brez kosti in kože, Skuše  ali Sardine, Tune ne, je tudi strup), zmučkam obe  na koščke ter dodam dve žlici ajvarja, peteržilj, dva deci kuhanega fižola (lahko iz konzerve, rdeč je najboljši), dodam po (želji) kislo zelje, naribano črno repo, črni poper, črno kumino, naribam igver in dodam olivno olje, da vse plava.

Ti dodatki začimb … naj sprosti vsakega posameznika domišljija in brez strahov, da bi ubili okus. Vse to vmešate v kuhane makarone, še posodico dodate solate (rdeča pesa zame) in dober tek.

Največ mi je povedalo o kuhi, nekoč, ko sem imel hud nesrečen izpad. Namareč rad-najraje delam vsemogoče  mešane solate, brez kuhe omak ( sploh kuhanja ne maram, čim manj, ker se uniči hrana) in tako sem v bogato -drago, mešano solato, nemesto rdečega viskega kisa (rad se dal veliko, danes ne več) ulijem na to maso dobrot … deci malinoveca, ki je bil na napačni polici.

Kaj sedaj??

NIč, dogovorimo se, da pojemo, pa kar bo pa bo … Skeptična, prva žlica, pa druga … mmmmmm smo pojedli vse, kot rojstno dnevno torto …

Danes vem, da gre vse, še tako čudno  skupaj, le možgane je treba prpričati.

Poanta!;

Noro dobro, pa vseeno nismo nikoli ponovili!

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !