***

… v in  žemljo, v celofan zavito iz inter špara


V celju po infarktu in operaciji žile na srcu (vgradnja stenda, žilne opornice) dobiš zjutraj sendvič z žemljo in navadno salamo zavitov celofan iz inter špara ??
Ko sem zdravnici dejal na viziti, da to ni primeren zajtrk za bolnika in da sem vegeterijanec …je dejala da se oni s prehranjevanjem in sistemom kuhinje v bolnici ne ukvarjajo in ne mešajo???
Jedel sem samo sadje in zelenjavne juhe po naročilu zame, druga ni bilo mogoče izbirati?
Hrana sploh ni bitna pri zdravljenju, zato dobivaš tablete, da lahko ješ vse …je še dejala zdravnica ?? Je to normalno ?
Vprašal sem tudi kako da moj so pacient s 130 kg dobi isto vsoto in težo tablet z isto diagnozo, če imam jaz samo 60kg? Povem še, da sem za psa dobil tablete le polovico, glede na njegovo težo majhno težo,stem daga je prej stehtala …Zdravnica se je nasmejala in dejala, da imam prav, da bi bilo tako bolj prav, vendar preveč zamudno za vsakega odvagano in lomiti tablete, zato so odmerili pavšalno količino za vse ?
No, fajn,če je še težji dobi premal,in jaz jem celo dvojno količino.
To še ni vse,vse te tablete vplivajo na potenco in lulči je adijo, samo še privesek
Hvala gopoda doktorji, če izbiram med lulčijem in srcem sem za lulčija in srce mi nima več pomena, sem dejal zdravniku pri odpustu.
… Drugi dan, doma sem vse tablete opustil. (6kom).Samo aspirin vsake tri dni, oziroma danes po štirih letih na 7 dni, ker drži osem dni, za redčenje krvi.
SEveda sem pa temeljito spremenil vse od prehrane do gibanja, telovadbe,miselnost … Vse naj bo v Božjih rokah

  • Share/Bookmark


En odgovor v “Po infarktu na intenzivni sendvič z navadno salamo …”

  1.   fuga pravi:

    Ja, z Božjo pomočjo in s “pajsarjem” se marsikaj zmore. Bolnica in prehrana v bolnici sta dva nasprotujoča si pojma. Navadno smrdi vse enako – Sodexo. Celo solata ima okus po juhi. Dva tedna na intenzivni nisem smel ne jesti ne piti. No, potem pa je prišlo spoznanje – po dveh tednih pa nisem mogel. Želodec ni funkcioniral. Sedaj, po dveh letih pa skoraj nemoteno, “skoraj”. Razen glikemije, ki rabi predvsem cuker, in s potrpežljivostjo, kar gre.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !