***

Se mi zdi da imajo največ za povedati, kritizirati ljudje, ki živijo kot baterijske kure, zvečina doma med stenami… ter samo jedo ob računalnikih, tv-ejih in kakajo… Svet spoznavajo le preko interneta in že en skrajni video o posiltvu je zanje posploševanje, grožnja, padajo skrajne sodbe potem zadevajo cela ljudstva, barve, jezike, religije, potrebne so civilne straže. ograje orodje za bran, simboli, uniforme, taborišča
… Ti ljudje ne marajo iskrenosti, drugaćnega razmišljanja, drugačno formo življenja, drugačne mnenje, menije … Zanje je vse drugačno verbalno posiljevanje in ne zmorejo normalnega dialoga.
… Dam primer sebe, rečem kar mislim, nikjer pa ne obsojam subjekta, drugačne, tujce, sprejemam vsako mnenje in nikomur ne hodim na njegovo težit, četudi mi se ne strinjam z njim. Težim le z razumom, ta je pa kot planinska roža redek. Ljujdje v slo raje hodijo na britof jokat za prahom, kot da bi živi izmenjali mnenja??
Taki odzivi zatrejoo vsako razumno debato. če nimaš mnenja, potem ne podajaj samo kritike, argumentiraj svoj pogled in ga podpri s dejstvi. Sam sproščam uglavnem doživeta spoznanja iz svojega že dokaj dolgega življenja, in ker imam dano karmo, da se mi nenehno dogaja v vseh sferah, tudi srečanja s smrtjo…
Ničesar ne trdim, če ni sem doživel na sebi, tega ne razumejo ikebane, ki se jim nič ne dogaja, ki nimajo moč upora, odrekanja, ki se vdajajo v znanja institucij, četudi so potem na berglah …plačuješ Boga, politike, jemlješ jim davke, daješ kazni, prodajaš tablete, strupe … ne smeš jim pa ugovarjati na njihovo izbiro???
Problem je, ker moje trditve prinašajo odgovornost, disciplino, odrekanja … to pa niso priljubljene lastnosti… potem tudi subjek teh ne :)
  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !