***


TRIJE NAJVEČJI KRIVCI ZA PREGRETJE OZRAČJA, ZA ONESNAŽEVANJE IN POSLEDIČNO POGUBNO VREME…

1.ELEKTRARNE, JEKLARNE, NASPLOH TOVARNE.

2. MOTORNI PROMET (PREDVSEM LETALA)

3. ŽIVINOREJA (NEKATERI STROKOVNJAKI TRDIJO DA JE NA DRUGEM MESTU).

To tretje je najbolj grozljivo in nedopovedljivo, ker je glavni vzročnik … naš ljubi meni..

75 milijard zakolov govedi in drobnice je na svetu, na leto. Potem je jasno, da je živečih, ki čakajo na zakol saj desetkrat toliko!?

Cirka BILIJON gojenih živali za hrano (ne štejejo se divje živali), za katere vsako (Govedo, drobnica) rabimo cirka kvadratni kilometer za pašo…. krat bilijon?? …(je preveč ljudi??) … te živali popijejo dnevno cirka 30 litrov vode …krat bilijon??
Če bi ta vsa bitja naenkrat prdnila ali se usrala in bi istočasno prižgali šibico …to bi bila eksplozija enaka nekaj atomskih bomb…verjamete??
Zaradi živinoreje se sekajo, požigajo gozdovi in drevesa vsako sekundo za nogometno igrišče. …za njih pašo-hrano…

Zakol teh 75 milijard na leto neverjetno onesnažije vodo, namreč za zakol in predelavo enega goveda se porabi nekaj tisoč vode, ki onesnažena koncetrirano pronica v podtalnice.
Koliko je to kostne moke?? …odpadkov, kož??

Pa trdimo, da je nas ljudi preveč??

Človek rabi za bivanje in predelavo rastlinske hrane za eno družino ravno toliko kot eno govedo…tisoč kvadratov, če posadi samo krompir lahko preživi vsa družina.
Vam sedaj kane razum mimo želodca, zakaj je nujno potrebno spremeniti jedilnik in da je vztrajanje skupinski samomor.

Pa nikjer ne omenjam trpljeja teh živali, ker vem da vam zanje ni mar.Bi vam pa moralo biti to skrajno matematično spoznanje.

600 milijonov je samo Budistov , ki ne jedo mesa, potem je še več kot milijarda , ki nimajo, ali nočejo jesti mesa, torej je to mogoče z močno voljo in razumom, da rešimo planet, kajti VSAK košček mesa pomeni eno zaklano bitje in gojenje novega.

Mesojedi sprožamo potrebo, ki nam jo kapital pridno prideluje in bo trajalo dokler nas narava ne izbriše s svoje zemlje…

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !