UBOGI ŠTUDENTJE ?..

Berem in poslušam jamranje studentov in ob tem se mi poraja misel, kako da vso tokratno trpljenje tako hitro pozabijo, ko se izobrazijo in dobijo temu primerno služb, ter plačo.

Resno vprašam vse, ki ste studirali, kje so vaši spomini na čase, ko smo skupaj žicali za cigarete in za  pijačo, ter zbirali drobiž za sendviče, ko smo na morju spali na prostem na obali  v spalnih vrečah in rabutali po vrtovih zelenjavo in sadje za hrano ..?

Naši časi so bili še težji, sploh če si bil še v internatu ali bival privat od doma, ker smo večina imeli revne starše in velike družine. Ravno ti taisti pa danes vodijo državo??

Vprašam vas gospoda, ki peljete našo politiko in vse ki prispevate sistemu in živite od državnih prispevkov;  … Kako danes ne razumete delavce in njihove težave, ki so še kako podobne študentom, ki imajo tudi družine in delajo za drobiž cele dneve, da preživijo?

Danes pa gledam te nažrte starčke v medijih, kako so napihnjeni, kot tiste bodeče ribe in slepi, kot človeška ribica, brez čustev in razumevanja za sodržavljane?

Po drugi strani pa paradoksno študenstki servis kupuje nepremičnine v milijonskih vsotah?? … in studentski parlament se obnaša slabše od naših … arogantno in odvažno ??

Že preveč očitno je, da v naši državi ni  homogenih, sočutno nagnjenih, ki bi jim bilo trohico mar  do drugih- soljudi.

Zato tudi ni sramu ob absurdnih aferah Gospode, ki se tako naivno in banalno zagovarjajo za svoja nemoralna dejanja, kot tudi za težje prekrške, ki namigujejo  njihovo korupcijo in skorumpiranost.

Sodnih epilogov pa ni;  ravno iz istih razlogov, ker  bi se vsi podobno obnašali na njihovem mestu.

Vsi bi kradli in molzli te prazne vime, če bi jim le status omogočal in če je to že pravilo je do tega odnos bolj razumen, kot odklonilen.

To je pa hud problem, ki ga ne bomo odpravili še nekaj generacij ne, ker ni vzorcev, kot ne vzorca in izobrazbe, ki bi nas drugače usmerjali, ker vse dogajanje mladino navaja in napeljuje na isto.

Preprosto gre samo za grebaneje, naveze, laži, sprenevedanje, moč, položaj, status…

Vsi se želijo vspenjati na goro možnosti neglede na žrtve, tudi svojih, oziroma sebe.

Žalosten je pogled na tako sebično družbo, kjer vsak samo za sebe lobira, brez vsakega skurpula in  načel, ko se posamezniki borijo preživeti vsak dan in  zaman pričakujejo da bo kdo opazil in slišal njihove obupne krike…
  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !